Iată 10 obiecte despre care nu știai că mașina ta de spălat ar putea face față

Mașina de spălat rufe este, fără îndoială, unul dintre cele mai esențiale aparate din casa noastră. Avem nevoie de ea pentru a îndepărta murdăria și petele de zi cu zi de pe rufele noastre și pentru a ne păstra hainele curate și proaspete. Și, deși există anumite lucruri pe care nu ar trebui să le puneți niciodată într-o mașină de spălat, aceste aparate sunt de fapt mult mai rezistente și versatile decât credem noi că sunt.

De fapt, cele mai bune mașini de spălat rufe pot fi folosite pentru a curăța tot felul de obiecte din casă – unele dintre ele s-ar putea să vă surprindă. Am alcătuit o listă cu 10 obiecte despre care nu știai că pot fi spălate într-o mașină de spălat, astfel încât să poți profita din plin de mașina ta de spălat și să asiguri cu ușurință o curățenie mai profundă a casei tale. Nu uitați totuși să vă curățați mașina de spălat după ce ați terminat.

1. Pernele

Din ce în ce mai mulți oameni devin conștienți de faptul este posibil să spălați si perne în mașina de spălat, dar merită totuși o mențiune. Aici, ne referim la pernele din poliester, bumbac, pene sau puf – pernele din spumă cu memorie nu ar trebui să intre niciodată în mașina de spălat, deoarece poate deteriora miezul de spumă.

Vă recomandăm introducerea a două perne în mașina de spălat, sau folosirea prosoapelor pentru a aglomera încărcătura, în cazul în care trebuie spălată doar una. Acest lucru va ajuta la echilibrarea tamburului și va împiedica mașina de spălat să se zdruncine pe măsură ce prinde viteză. Urmați instrucțiunile de pe eticheta de îngrijire pentru spălare și uscare, iar pernele se usucă la exterior (de preferință la lumina soarelui) după ce ați terminat de spălat pentru a le usca complet.

2. Paturi pentru animale

Deși cu toții ne iubim animalele de companie foarte mult, acestea au și ele „neplăcerile lor”. Una dintre aceste neplăceri este patul mirositor al animalelor de companie pe care trebuie să îl suportați. Fie că animalul dvs. de companie are un incident într-o zi, fie că patul este pur și simplu folosit zi de zi, acesta va începe în cele din urmă să miroasă și va trebui să fie curățat.

Unele persoane cumpără pur și simplu un pat nou pentru animalul lor atunci când ajunge în acest punct, dar nu este nevoie totuși să aruncați patuțul. Economisiți-vă niște bani și puneți-l în schimb la mașina de spălat. Majoritatea paturilor pentru animale vor veni cu instrucțiuni pe eticheta de întreținere pentru a vă ghida prin cele mai bune setări. Uneori, doar căptușeala poate intra înăuntru, iar alteori este potrivit întregul produs – acest lucru depinde în mare măsură de materialul din care este făcut interiorul, precum și de dimensiunea patului pentru animale de companie. Nu uitați să aspirați părul animalelor de companie înainte de a-l introduce în tambur cu ajutorul unui aspirator.

3. Jucării de pluș

Jucăriile de pluș sunt un alt lucru pe care îl puteți reîmprospăta folosind o mașină de spălat, dar trebuie să vă asigurați că este un produs adecvat, deoarece există o mulțime de lucruri de făcut sau nerecomandat. Dacă respectiva jucărie este deosebit de veche sau prețioasă, vă recomandăm să o spălați mai degrabă de mână. De asemenea, evitați mașina de spălat dacă aceasta conține componente electronice care nu pot fi îndepărtate sau dacă prezintă ornamente sau un exterior prea plușat.

Dar, dacă aveți de-a face cu o jucărie de pluș obișnuită, mașina de spălat este o opțiune. Nu veți avea nevoie de mult detergent, iar un ciclu delicat cu apă rece va fi, în general, cel mai bun program de utilizat. Înainte să vă dați seama, jucăria preferată a copilului dvs. va arăta din nou ca nouă.

4. Covoare

Unele covoare pot fi într-adevăr spălate la mașină. Verificați instrucțiunile de întreținere pentru clarificări cu privire la cele mai bune setări, care vor varia în funcție de material, și nu uitați să aspirați sau să scuturați covorul înainte de spălare.

Asigură-te doar că eviți să arunci în mașina de spălat orice covoras ce are spatele din cauciuc. Mișcarea agresivă a tamburului poate sfârși prin a provoca daune. Unele covoare pot fi, de asemenea, prea mari pentru a încăpea în mașina de spălat sau pot fi curățate doar la curățătorie uscată – în acest caz, duceți-le la spălătorie.

5. Cârpe din microfibră

Prosoapele din microfibră sunt unele dintre acele articole pe care mulți dintre noi uită să le curețe, dar ar trebui să o facem, mai ales având în vedere cât de ușor este cu o mașină de spălat. Aceste cârpe adună tot felul de murdărie și bacterii la curățenia de zi cu zi, iar dacă nu sunt spălate după fiecare utilizare, nu faceți decât să transferați aceste reziduuri pe următoarea suprafață.

Spălarea acestora cu o mașină de spălat este foarte simplă. Vă recomandăm să le separați de încărcătura obișnuită – în caz contrar, cârpele vor atrage scame și veți răspândi microbii cu restul rufelor. De asemenea, folosiți un detergent dedicat microfibrelor, și evitați balsamul de rufe. Cârpa dvs. ar trebui să vină cu propria etichetă de îngrijire pentru a vă îndruma cu privire la cele mai bune setări ale mașinii de spălat, dar ar trebui să folosiți cea mai mare temperatură permisă de aceasta dacă aveți de-a face cu pete dificile.

6. Geanta de fitness

Cu toții suntem destul de obișnuiți să ne spălăm echipamentul de gimnastică după fiecare antrenament, dar v-ați oprit vreodată să vă mirosiți geanta de gym? Transpirația și umezeala se pot transfera cu ușurință de la hainele și prosoapele umede la geanta în sine, așa că nu este de mirare dacă până și cele mai bune genți de sală pot mirosi a mucegai. Și dacă te gândești bine, acest lucru nu va face decât să se răspândească înapoi pe echipamentul tău de sală la fiecare utilizare.

De aceea, ar trebui să vă faceți timp pentru a vă spăla geanta de gym atunci când este necesar. Din fericire, unele dintre acestea pot fi introduse direct în mașina de spălat. În primul rând, verificați eticheta de îngrijire interioară pentru a vedea dacă acest lucru este posibil sau dacă este necesară spălarea manuală. Dacă puteți folosi mașina, cel mai bine este să vă limitați la un ciclu rece și delicat cu un detergent blând. Asigurați-vă că scoateți tot conținutul și întoarceți geanta pe dos înainte de spălare. Scoateți și curelele, de asemenea, pentru ca acestea să nu se încurce.

7. Elastice de păr

Când te gândești, elasticele de păr conțin destul de multă grăsime și murdărie. Uleiurile din părul nostru se transferă în mod natural pe aceste articole, iar dacă le purtați în timpul unui antrenament sau la duș, ele pot fi, de asemenea, supuse la transpirație și umiditate. Credeți sau nu, chiar și aceste articole minuscule pot intra în siguranță în mașina de spălat, deși, din cauza dimensiunii lor, trebuie să luați câteva măsuri de precauție suplimentare.

Puneți orice obiecte mici, cum ar fi elasticele de păr, într-o pungă cu plasă. Apoi le puteți spăla împreună cu rufele obișnuite și nu se vor pierde în timpul ciclului.

8. Perdea de duș

Dacă aveți o perdea de duș tradițională agățată în baie, este posibil să observați că pe ea se dezvoltă în timp pete negre și portocalii. Ceea ce vedeți de fapt aici este mucegai și fungi – acesta este rezultatul atmosferei umede continue, precum și al săpunurilor cu care este stropită. Acest lucru nu este tocmai plăcut de privit, în plus, poate mirosi destul de urât, dar înainte de a merge să cumpărați o nouă perdea de duș, trebuie să știți că și acestea pot fi introduse în mașina de spălat.

Pur și simplu îndepărtați toate cârligele și încărcați perdeaua de duș în mașina de spălat, umplând-o cu prosoape pentru a echilibra încărcătura. Adăugați detergentul obișnuit (puteți folosi înălbitor dacă aveți de-a face cu mucegai și perdeaua este albă sau transparentă), apoi puneți-o la un ciclu delicat, folosind cea mai mare temperatură permisă de eticheta de îngrijire. Asigură-te că verifici acest lucru, deoarece temperatura și centrifugarea recomandată variază în funcție de material. Apoi, pur și simplu agățați-o la loc pentru a se usca.

9. Sacoșă de cumpărături reutilizabilă

Pungile de cumpărături reutilizabile sunt excelente pentru a evita folosirea plasticului, dar și acestea se pot murdări odată cu utilizarea regulată. Legumele proaspete pot fi acoperite de pământ rezidual, în timp ce un borcan se poate scurge din când în când în mod accidental. În orice caz, pungile de cumpărături reutilizabile vor trebui curățate din când în când pentru a le menține ca noi.

Din fericire, deoarece acestea sunt adesea fabricate din bumbac sau poliester, sunt și ele potrivite pentru mașina de spălat. Pur și simplu întoarceți-le pe dos, și spălați-le în conformitate cu eticheta de îngrijire, dacă aveți una. În general, rezumați-vă la o spălare la cald cu detergentul dumneavoastră standard, deși un ciclu delicat și apă rece este cel mai bun pentru pungile reutilizabile fabricate din polipropilenă.

10. Pantofi din pânză și adidași

Da, pantofii și adidașii din pânză pot intra într-adevăr în mașina de spălat. Iar acesta nu este un lucru rău, având în vedere murdăria și noroiul care se pot acumula pe aceste articole. În primul rând, îndepărtați cu mâna orice exces de noroi uscat – nu vreți ca acesta să ajungă în mașina de spălat. Apoi îndepărtați șireturile, precum și tălpile interioare ale încălțămintei. Fiecare dintre acestea poate merge într-unul dintre sacii cu plasă, așa cum am menționat mai devreme, pentru a le împiedica să se înnoade.

Apoi puneți pantofii, șireturile și tălpile, toate în tambur. Umpleți încărcătura folosind prosoape – acest pas este important, deoarece nu doriți ca pantofii să fie aruncați în timpul ciclului. Spălați folosind un detergent blând cu apă rece la un ciclu delicat, apoi lăsați-i să se usuce la exterior, de preferință la lumina soarelui.