Cum să alegeți anvelopele auto potrivite

Ce anvelope sa alegi pentru masina ta

Vă prezentăm diferența dintre tipurile de anvelope, apoi vă îndrumăm în direcția corectă

Afla cum sa gasesti anvelopele auto potrivite aici pe Oarecum.ro!

Achiziționarea de anvelope auto este ușoară. Găsirea celor potrivite pentru mașina dumneavoastră poate fi dificilă.

Dacă greșești, poți afecta performanța mașinii tale și capacitatea acesteia de a face față oricărui tip de vreme.

Deoarece anvelopele auto trebuie înlocuite de obicei la fiecare trei sau patru ani, iată un curs de reîmprospătare despre cum să vă asigurați că le cumpărați pe cele potrivite.

Anvelopele auto potrivite pentru masina ta

Cele mai multe anvelope auto se împart în trei tipuri principale: all-season, de vară și de iarnă. Majoritatea oamenilor cumpără anvelope all-season pentru că este mai ușor și mai ieftin decât să cumpere un set pentru iarnă și altul pentru vară.

Anvelopele auto pentru toate sezoanele oferă o performanță bună, bine închegată, dar nu sunt în niciun caz excepționale în vreun fel. Anvelopele de vară oferă manevrabilitate și frânare pe uscat/umed, dar au o tracțiune pe zăpadă dezastruoasă. În schimb, anvelopele de iarnă au o aderență excepțională pe zăpadă, dar o capacitate de frânare pe drumuri deszăpezite acceptabilă.

În cadrul fiecărei categorii de anvelope auto, există o gamă de performanțe, după cum ne reamintesc în mod obișnuit testele noastre. Pentru a vedea diferențele de bază dintre tipurile de anvelope, consultați tabelul de mai jos.

anvelopele auto potrivite
Comparatie intre anvelope All Season, Vara si Iarna

După cum puteți vedea, niciun tip de anvelopă nu este remarcabil în toate condițiile.

Așadar, cum găsiți cele mai bune anvelope pentru mașina dumneavoastră? Urmați acești trei pași:

De ce dimensiune este nevoie pentu anvelopele auto potrivite?

În primul rând, consultați manualul vehiculului sau plăcuța de pe ușa șoferului pentru a afla măsurile recomandate pentru anvelope. Eticheta va arăta cam așa: P215/60R16 94T.

Prima parte a etichetei – P215/60R16 – se referă la diversele dimensiuni ale anvelopei, cum ar fi lățimea și diametrul. 94 indică indicele de sarcină, care reprezintă greutatea pe care o poate suporta fiecare anvelopă. În cele din urmă, T reprezintă indicele de viteză, care reprezintă viteza maximă a anvelopei în raport cu indicele de sarcină.

Ar trebui să vă conformați dimensiunilor anvelopei, dar aveți o anumită flexibilitate pentru a depăși indicele de încărcare și indicele de viteză.

De ce tip de anvelope aveți nevoie?

Multe site-uri de vânzare vă vor oferi o listă cu toate anvelopele disponibile în mărimea dumneavoastră. Dar, în multe cazuri, va trebui să căutați mai adânc pentru a vă potrivi cu indicele de viteză. Lista de mai jos vă poate ajuta să identificați tipul de anvelopă.

  • Anvelopele pentru toate anotimpurile sunt disponibile în clasele de viteză S și T. Cunoscute pentru aderența bună în orice anotimp și pentru durata mare de parcurs, acestea sunt de obicei montate pe mașinile și SUV-urile obișnuite.
  • Anvelopele de performanță pentru toate anotimpurile sunt disponibile în clasele de viteză H și V pe multe mașini mai noi, în special pe cele care au un aspect atrăgător sau roți superioare. Acestea tind să aibă o aderență mai bună în viraje decât anvelopele all-season cu viteze S și T. Este posibil ca anvelopele de performanță să nu se uzeze la fel de mult timp.
  • Anvelopele de vară și pentru toate sezoanele ultraperformante vin de obicei cu clasificări de viteză ZR, W și Y pentru mașinile sport și sedanurile de performanță. Diferențierea între anvelopele all-season și anvelopele de vară poate fi o provocare. Poate necesita accesarea site-ului web al producătorului pentru a afla detaliile. Un indiciu pentru a le deosebi: O anvelopă de vară nu va avea o denumire M&S (Mud & Snow) pe peretele lateral.

Anvelope all-season sau de vara sau iarna, ce alegem?

  • Anvelopele pentru camioane all-season și all-terrain vin, în mod natural, în dimensiuni mari și sunt concepute pentru sarcinile de tractare și remorcare ale camionetelor și SUV-urilor ușoare. Anvelopele pentru toate tipurile de teren au, în general, un model mai agresiv al benzii de rulare pentru a ajuta la tracțiunea off-road. Un sfat este că multe anvelope all-terrain vor avea „A/T” sau „All Terrain” chiar în denumirea modelului.
  • Anvelopele de iarnă/zăpadă sunt ușor de identificat prin simbolul unui munte și al unui fulg de zăpadă afișat pe peretele lateral al anvelopei. În plus, banda de rulare pare mai aglomerată decât în cazul anvelopelor pentru toate sezoanele, cu o mulțime de fante, cunoscute sub numele de „sipe”. Când cumpărați, asigurați-vă că achiziționați anvelopele de iarnă în seturi de patru pentru a optimiza frânarea și manevrabilitatea.

Care sunt prioritățile dumneavoastră în selectarea unei anvelope?

Cercetările noastre arată că oamenii aleg adesea o anvelopă de înlocuire directă atunci când mașina este încă relativ nouă. Dar, pe măsură ce mașina îmbătrânește, consumatorii devin mai înclinați să treacă la un alt model pe baza performanței sau a prețului.

Dacă doriți să faceți un schimb, asigurați-vă că verificați evaluările noastre extinse privind anvelopele. Mai ales dacă sunteți în căutarea unui model cu o durată de viață maximă a benzii de rulare și aderență pe orice vreme.

Am avut succes cu majoritatea comercianților online de la care cumpărăm. Dar și mulți dealeri locali de anvelope, magazinele de tip en-gros și comercianții cu amănuntul deținuți de companii de anvelope pot să ofere prețuri bune. Așadar, faceți cumpărături după ce ați făcut research-ul anvelopelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email