Cum să editați videoclipuri pe iPhone

Cum să editați clipuri video pe iPhone utilizând aplicația Poze încorporată

Dacă învățați cum să editați clipuri video pe iPhone, puteți face un pas important spre transformarea unor imagini filmate în grabă în ceva demn de Hollywood. Bine, poate că este puțin cam mult spus, dar, cel puțin, puteți face ca videoclipurile dvs. să arate mult mai impresionant prin simpla utilizare a instrumentelor de editare integrate în aplicația Fotografii.

Deși nu va egala neapărat capacitatea celui mai bun software de editare video, este totuși excelent pentru a face ajustări rapide, deoarece puteți să vă decupați rapid videoclipurile, să le modificați expunerea, luminile, umbrele și profilurile de culoare și chiar să schimbați perspectiva. Și există și câteva filtre interesante cu care vă puteți juca. De fapt, astfel de instrumente încorporate sunt cele care contribuie la transformarea iPhone-ului într-unul dintre cele mai bune telefoane din lume.

Așadar, indiferent dacă ai cel mai recent model iPhone 14 Pro sau ceva mai vechi, este timpul să începi să editezi. Haideți să vă arătăm cum.

Cum să editați videoclipuri pe iPhone

Va trebui să identificați un videoclip înainte de a începe editarea, dar acest lucru este destul de simplu.

 1. În primul rând, trebuie să deschideți aplicația Photos de pe iPhone și să găsiți un videoclip de editat. Poți găsi cu ușurință videoclipuri dacă apeși pe pictograma Albume din partea de jos a ecranului, derulezi în jos și apeși pe Videoclipuri, pe care o vei vedea la Tipuri de media.
Cum să editați videoclipuri pe iPhone

2. Acum, cu videoclipul pe ecran, atingeți Edit (Editare).

Cum să editați videoclipuri pe iPhone

CUM SĂ TĂIAȚI VIDEOCLIPUL PE IPHONE

 1. Dacă doriți să vă tăiați videoclipul, fie pentru a-l scurta, fie pentru a tăia orice secvență nedorită, atingeți pictograma camerei din partea de jos a ecranului pentru a afișa cronologia.

Apoi, apăsați, țineți apăsat și deplasați cele două cursoare din stânga și din dreapta liniei de timp.

Cum să editați videoclipuri pe iPhone
 1. Pe măsură ce faceți acest lucru, veți vedea o casetă galbenă în jurul filmării pe care urmează să o păstrați. Reglați cursorii până când sunteți mulțumit. Puteți apăsa Play (Redare) pentru a reda filmările tăiate.
Cum să editați videoclipuri pe iPhone
 1. Când sunteți mulțumit de videoclipul decupat, apăsați Done (Efectuat). Acum puteți selecta Save Video (Salvare video) – caz în care veți suprascrie fișierul original. Puteți, de asemenea, să atingeți Save Video as New Clip (Salvare video ca clip nou). Acest lucru vă va asigura că lăsați intact videoclipul original.
Cum să editați videoclipuri pe iPhone

Telefon mobil Apple iPhone 14 Pro Max, 128GB, 5G, Silver

O modalitate magica de a interactiona cu iPhone. O functionalitate vitala de siguranta, conceputa pentru a salva vieti. O camera principala inovatoare de 48MP. Plus un afisaj de doua ori mai stralucitor in lumina soarelui. Toate propulsate de cel mai avansat cip din echiparea vreunui smartphone.

CUMPĂRĂ

SĂ VĂ FAMILIARIZAȚI CU MENIUL DE EDITARE

Puteți face ajustări la imaginea video în sine. De exemplu, puteți modifica luminozitatea, strălucirea, umbrele și chiar rotația unui videoclip.

 1. Atingeți pictograma de ajustare (arată ca un buton de volum sau de temperatură în dreapta pictogramei camerei).

Imediat, puteți utiliza opțiunea Auto (are o pictogramă care seamănă cu o baghetă) care vă permite să corectați rapid videoclipul. Folosiți bara glisantă pentru a regla cât de intense doriți să fie editările automate.

Cum să editați videoclipuri pe iPhone
 1. Totuși, dacă preferați un control mai mare, explorați celelalte pictograme din dreapta pictogramei Auto, glisând spre stânga.

Prima pe care o veți întâlni este Exposure (Expunere). Atingeți pictograma Expunere și puteți ajusta cursorul spre dreapta pentru a crește expunerea și a vă lumina videoclipul.

Reglați cursorul spre stânga pentru a reduce expunerea și a întuneca videoclipul. Veți vedea un număr care scade și crește pe măsură ce efectuați ajustarea pentru a vă ghida.

Cum să editați videoclipuri pe iPhone
 1. Următoarea pictogramă este Highlights ( Evidențe) și puteți face ajustări pentru a reduce orice pete luminoase excesive din videoclipul dvs. Atingeți pictograma Highlights ( Evidențe) și reglați din nou cursorul spre dreapta pentru a reduce valorile luminoase sau reglați cursorul spre stânga pentru a ridica valorile luminoase.
Cum să editați videoclipuri pe iPhone
 1. Puteți acum să iluminați orice zonă întunecată din videoclipul dumneavoastră. Atingeți pictograma Shadows (Umbre) și reglați cursorul spre stânga pentru a ridica umbrele și reglați cursorul spre dreapta pentru a reduce umbrele.
Cum să editați videoclipuri pe iPhone
 1. Acum puteți continua să vă perfecționați videoclipul. Atingeți pictograma Contrast pentru a mări diferența de tonalitate a videoclipului dvs. – reglați cursorul spre stânga pentru a mări contrastul și reglați cursorul spre dreapta pentru a-l micșora.
Cum să editați videoclipuri pe iPhone
 1. De asemenea, puteți:
 • Atingeți Brightness (Luminozitate) pentru a vă face videoclipul mai luminos – reglați la stânga pentru a reduce luminozitatea și reglați la dreapta pentru a o crește.
 • Atingeți Black Point (Punct negru) pentru a adăuga întuneric în părțile întunecate ale videoclipului dvs. – reglați la stânga pentru a întuneca și reglați la dreapta pentru a ilumina.
 • Jucați-vă și cu saturația, vibrația, căldura, nuanța, claritatea, definiția, reducerea zgomotului și vignette. Veți vedea efectele pe care le au asupra unei imagini numai dacă vă veți familiariza cu acestea.

ADĂUGAREA DE FILTRE LA UN VIDEOCLIP

Este foarte ușor să schimbi aspectul general al videoclipului tău prin aplicarea unui filtru.

 1. Atingeți pictograma de filtru.
Cum să editați videoclipuri pe iPhone
 1. Deplasați-vă în stânga și în dreapta printre filtre și atingeți un filtru care vă atrage atenția. Derulați cursorul spre stânga sau spre dreapta pentru a vedea cum modifică imaginea videoclipului dvs.
Cum să editați videoclipuri pe iPhone

TRANSFORMAȚI UN VIDEOCLIP PE IPHONE

Acum trebuie să vă obișnuiți cu meniul Transform. Dacă ați filmat un videoclip și există zone ale imaginii pe care ați prefera să nu le includeți, le puteți decupa. De asemenea, puteți modifica perspectiva verticală și orizontală a videoclipului.

 1. 1. Atingeți pictograma de transformare pentru a începe.
Cum să editați videoclipuri pe iPhone
 1. Vei fi automat în modul de tăiere. Deplasați mânerele de pe grilă pentru a determina ce parte din secvența în mișcare trebuie să fie inclusă în videoclip.
Cum să editați videoclipuri pe iPhone
 1. După ce ați finalizat o decupare, puteți modifica perspectiva. Atingeți pictograma Vertical și puteți înclina perspectiva videoclipului pe verticală prin ajustarea cursorului spre stânga sau spre dreapta.
Cum să editați videoclipuri pe iPhone
 1. Dacă atingeți pictograma Orizontal, puteți înclina perspectiva pe orizontală prin ajustarea cursorului spre stânga sau spre dreapta.
Cum să editați videoclipuri pe iPhone
 1. De asemenea, puteți atinge pictograma Rotate (Rotire), iar aceasta vă va permite să rotiți imaginea video cu 90 de grade de fiecare dată când apăsați.
Cum să editați videoclipuri pe iPhone
 1. Ce-ar fi să încercați să întoarceți videoclipul pe planul său orizontal? Pentru a face acest lucru, atingeți pictograma din colțul din stânga sus al ecranului.
Cum să editați videoclipuri pe iPhone

COPIAȚI ȘI LIPIȚI EDITĂRILE VIDEO

Dacă vă plac editările pe care le-ați făcut la un videoclip, le puteți aplica la un alt videoclip.

 1. Atingeți pictograma cu trei puncte din colțul din dreapta sus al ecranului.
Cum să editați videoclipuri pe iPhone
 1. Acum selectați Copy Edits (Copiere editare). Trebuie doar să deschideți și să editați un alt videoclip, să selectați din nou pictograma cu trei puncte și să atingeți Paste Edits (Lipire editări) pentru a utiliza editările pe care le-ați făcut.
Cum să editați videoclipuri pe iPhone

Și iată. Acum poți să te apuci de treabă, după ce ai aflat cum să editezi videoclipuri pe iPhone, dar nu-ți face griji dacă faci greșeli. În orice moment în timpul editării, puteți atinge Reset pentru a vă întoarce la videoclipul original.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email