Ghidul începătorului pentru tunderea bărbii acasă în 5 pași simpli

cum să tundeți barba pentru prima dată

Întreținerea bărbii este o componentă esențială a practicii zilnice de îngrijire a fiecărui bărbat. Îngrijirea este mai complicată decât pare la prima vedere, indiferent dacă aveți o barbă bogată sau un ras curat. Menținerea regimului zilnic este și mai dificilă.

Dar de ce este atât de crucială tunsoarea de rutină?

O rutină zilnică de îngrijire este benefică pentru aspectul și stilul tău general, precum și pentru menținerea unei igiene corespunzătoare.

Spălarea și hidratarea bărbii ar trebui să se facă în mod regulat, dar tunderea ar trebui să se facă doar ocazional.

Cu toate acestea, pentru noii veniți, lumea bărbii, a tunsului și a bărbieritului ar putea fi puțin înfricoșătoare, tocmai de aceea suntem aici!

Veți învăța tot ce trebuie să știți despre tunderea bărbii din acest tutorial cuprinzător.

Tunderea: Ce este și de ce este importantă?

În esență, tunderea este o formă personalizată de bărbierit. În loc să vă radeți complet barba, puteți alege cât de mult doriți să tundeți din ea. Tunderea este un substitut excelent pentru bărbierit dacă nu vă simțiți încă confortabil să o faceți. Pe lângă faptul că este crucial pentru igiena bărbii, te ajută să economisești timp și bani. Chiar dacă este prima dată, urmați aceste instrucțiuni pentru a vă oferi o tunsoare profesională acasă.

În primul rând, pregătiți-vă barba.

Înainte de a începe să pictezi, ai nevoie de o paletă curată. Folosiți un șampon pentru barbă pentru a vă curăța bine barba, apoi continuați prin aplicarea balsamului. Multe persoane sfătuiesc să vă aplicați balsamul de păr pe barbă ca o soluție de rezervă. Cu toate acestea, barba ta are cu siguranță nevoie de un balsam specific pentru barbă, deoarece este mai groasă. Înainte de tunsoare, condiționați-vă barba pentru a o înmuia și pentru a face tunsoarea mai ușoară.

Este timpul să o periați acum, bineînțeles. Atunci când îți tai și îți sculptezi barba, s-ar putea să ai nevoie și de un pieptene pentru barbă. Pe de altă parte, o perie pentru barbă este esențială pentru a elimina nodurile.

Vă sfătuim să lucrați cu barba uscată dacă vă creșteți barba și nu doriți să o tundeți în întregime. Sunteți acum pregătit să începeți tăierea.

Pregateste barba pentru tunsoare
Pregateste barba pentru tunsoare

Set complet ingrijire barbati pentru barba si mustata, 8 piese, sampon, balsam, ulei, perie, piaptan, foarfeca, ingrediente organice, 60 ml

Set de ingrijire si tuns barba, perie 100% din par de mistret, pieptene din lemn de bambus pentru barba, ulei de barba, balsam pentru barba si mustata, foarfece de frizer pentru coafare si modelare.

CUMPARA ACUM

Al doilea pas: Tunderea generală

Ca indicație generală, dacă sunteți începător, începeți să tăiați inițial cu un numar mai mare. Tundeți-vă barba în mod uniform pe toată suprafața. Tăieturile de măturare sunt folosite pentru a tunde departe de față (împotriva creșterii bărbii). Odată ce prima etapă s-a încheiat, repetați-o cu un numar mai mic.

Poți renunța când ești mulțumit, în funcție de cât de lungă îți place să fie barba ta. Pentru a înțelege mai bine, asigurați-vă că urmăriți mai multe instrucțiuni video înainte de a începe.

Tunderea generală a barbii
Tunderea generală a barbii
Aparat de tuns barba profesional

Aparat hibrid de barbierit si tuns barba Philips OneBlade QP2530/30, 4 piepteni, 1 lama, Negru/Verde

Philips OneBlade este un aparat hibrid nou si revolutionar pentru aranjarea barbii, care poate sa tunda, sa barbiereasca, precum si sa creeze linii si margini bine definite pe orice lungime de par. Nu mai este nevoie sa folosesti mai multe instrumente si etape. OneBlade face totul.

CUMPARA ACUM

Pasul trei: Definiți linia gâtului

Aici, precizia și concentrarea sunt esențiale. Întregul tău stil de barbă poate fi făcut sau distrus de o linie a gâtului clar definită. Dacă vă decideți să vă păstrați linia naturală a gâtului, sarcina dumneavoastră va fi considerabil mai ușoară. Va trebui, totuși, să fie bine aranjat.

Luați-o pe îndelete în timp ce vă faceți drum dinspre exterior spre mijloc. Pentru un aspect impecabil îngrijit, alegeți un stil de barbă potrivit pentru forma feței dumneavoastră și asigurați-vă că nu se extinde dincolo de linia maxilarului. Aceasta va altera semnificativ situația. Totuși, dacă barba ta este dezordonată, poți omite acest pas.

Definiti linia gatului cand va tundeti barba
Definiti linia gatului cand va tundeti barba

Defineți linia pomeților la pasul 4

Nimeni nu se naște cu pomeți naturali și frumoși. Dacă stăpânești decupajul de gât, modelarea liniei pomeților va veni natural. Folosiți același nivel de acuratețe și, dacă nu sunteți sigur, păstrați la îndemână o fotografie de referință. Folosiți o lamă de ras pentru a crea un aspect bine definit în acest punct.

Un bărbat care își aranjează barba la un salon.
Un bărbat care își aranjează barba la un salon.

Pasul 5: Retușuri finale

Dacă nu plănuiești un look cu mustață în întregime, va trebui să o tunzi și pe aceasta. După ce ți-ai tuns barba cu succes, mustața ar trebui să fie super ușoară. Folosește un trimmer dacă vrei o tunsoare fină sau completă. Poți folosi și o foarfecă, dacă modelarea este tot ceea ce are nevoie mustața ta.

Dacă aveți o barbă mare și nu v-ați tuns complet barba, ultimul pas este cel mai crucial. Luați o foarfecă (folosiți întotdeauna o foarfecă separată pentru toaletare) și începeți să vă modelați barba. Micile fire rătăcite vor avea nevoie în continuare de o tunsoare.

După acest pas, ați terminat în sfârșit cu tunderea bărbii. Spălați-vă barba încă o dată pentru a scăpa de firele tăiate, aplicați puțin ulei de barbă și sunteți gata.

Ulei pentru barba King C. Gillette

Ulei pentru barba King C. Gillette, 30 ml

Uleiul pentru barba King C Gillette imoaie firele de par si hidrateaza barba, lasand senzatia unei barbi sanatoase si lucioase.

CUMPARA ACUM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email